信客教案网
信客教案网 > 洗碗日记

2016年12月英语四级阅读理解备考练习及答案(十五

发布时间:2021-04-14 22:29   作者:2016年12月英语四级阅读理解备考练习及答案(十五

2016年12月英语四级阅读理解备考练习及答案(十五)

Questions 56-60 are based on the following passage.

Is it possible to persuade mankind to livewithout war? War is an ancient institution which has existed for atleast sixthousand years. It was always bad and usually foolish, but in the past theh2016年12月英语四级阅读理解备考练习及答案(十五)uman race managed to live withit. Modern ingenuity (创造力) has changed this. Either Man will abolishwar, or war will abolish Man. For thepresent, it is nuclear weapons that causethe most serious danger, but bacteriological or chemical weapons, maybeforelong, offer an even greater threat. If we succeed in abolishing nuclearweapons, our work will not be done. Itwill never be done until we havesucceeded in abolishing war. To do this, we need to persuade mankind tolookupon international questions in a new way, not as contests of forec, inwhich the victory goes to the side which ismost skillful in killing people, butby arbitration (调解. in accordance with agreedprinciples of law. It is not easyto change very old mental habits, but this iswhat must be attempted.

There are those who say that the adoptionoft_his or that ideology would prevent war. I believe this to be a bigerror.All ideologies are based on dogmatic ( 教条式的. statements which are, at best, doubtful, and at worst,totallyfalse. Their adherents believe in them fanatically (狂热地. that they are willing to go to war in support ofthem.

Themovement of world opinion during the past few years has been very largely suchas we can welcome. Ithas become a commonplace ( 老生长谈. that nuclear war must be avoided. Of course very difficultproblemsremain in the world, but the spirit in which they are being approachedis a better one than it was some years ago. Ithas begun to be thought, even bythe powerful men who decide whether we shall live or die, that negotiations should reach agreements even if both sides donot find these agreements wholly satisfactory. It has begun to beunderstoodthat the important conflict nowadays is not between different countries, butbetween Man and the atombomb.

56、This passage implies thatwar now is _________

A.worse than in the past

B.as badas in the past

C.not so dangerous as in the past

D.as necessary as in the past

57、In the sentence "To dothis, we need to persuade mankind... "(Line 6, Para.1 ), "this" refers to _________

A.solving international problems

B.improving weapons

C.abolishing war英语四级阅读理解

D.living a peaceful life

58、From Paragraph 2 we learnthat the author of the passage

A.is a supporter of some modem ideologies

B.does not think that the adoption of any ideology could prevent war

C.believes that the adoption of some ideologies could prevent war

D.has no doubt about the truth of any ideologies

59、The last paragraph suggeststhat_________

A.international agreements can be reached more easily now

B.man begins to realize the danger of nuclear war

C.nuclear war will definitely not take place

D.world opinion welcomes nuclear war

60、According to theauthor,_________.

A.war is the only way to solve internatioual disputes

B.war will be less dangerous because of the improvement of weapons

C.it is impossible for man to live without war

D.war must be abolished if man wants to survive

答案解析:

56-60 ACBAD

2016年12月英语四级阅读理解备考练习及答案(十五)

文章来源: http://www.zjhippo.com文章标题: 2016年12月英语四级阅读理解备考练习及答案(十五

原文地址:http://www.zjhippo.com/xwrj/2818.html

上一篇:BBC:Crowning glory 至高荣耀
下一篇:没有了

分享到:
0
最新资讯
阅读排行