信客教案网
信客教案网 > 读书征文

初一英语单选题试题练习及解析

发布时间:2021-04-14 19:14   作者:初一英语单选题试题练习及解析

初一英语单选题试题练习及解析

一、单项选择。(每小题1.5分,共15分)

 

1. —What’s t初一英语单选题试题练习及解析his?                  

 

________a dog.   

 

A. This is

 

B. Its

 

C. It’s

 

D. That is

 

 

 

2. —_____ you Mr. Zhang?

 

Yes, my name _____ Zhang Ming. 

 

A. Aream

 

B. Isare

 

C. Isam

 

D. Areis

 

 

 

3. —I don’t ____ a dictionary. She _____ one. 

 

A. hashave

 

B. havehave

 

C. havehas

 

D. hashas

 

 

 

4. —Is that your father?

 

______. It’s my uncle.  

 

A. Yes, that is

 

B. No, that isn’t

 

C. Yes, it is

 

D. No, it isn't

 

 

 

5. —How much are these pants?. 

 

______ 65 yuan.

 

A. Than is

 

B. It is

 

C. This is

 

D. They are

 

 

 

6. March is the _______ month of the year.  

 

A. first

 

B. second

 

C. third

 

D. fourth

 

 

 

7. We have art ______ Friday.

 

A. in

 

B. on

 

C. at

 

D. to

 

 

 

8. —Does she like English?

 

____________. 

 

A. Yes, she do.

 

B. No, she doesn’t.

 

C. No, she isn’t.

 

D. Yes, she is.

 

 

 

9. —What is your favorite ______?  

 

Hamburgers.

 

A. food

 

B. drink

 

C. color

 

D. subject

 

 

 

10. Do you eat ______at school?

 

A. well

 

B. good

 

C. nice

 

D. fun

 

 

 

二、完形填空。(每小题1.5分,共15分)

 

Hi! I’m Cheng Ling. I’m a  1  of Class 3, Grade 7. My school life is very  2  .

 

We have four classes in the  3  . Classes begin at 8 o’clock. In the afternoon, we have two classes. We have English, science, history, music and  4  other subjects.   5  is my favorite subject. I often sing and dance with my classmates on weekends. But I  6  science, because I think it’s difficult and  7  . Do you think so?

 

After school, I often play soccer with  8  friends. Sometimes I swim in a swimming club. But my favorite sport is volleyball. And I can play it  9  .

 

I like my school life very much.   10  you tell me about your school life?

 

(   ) 1. A. runnerB. studentC. musicianD. teacher

 

(   ) 2. A. scaryB. boringC. interestingD. difficult

 

(   ) 3. A. nightB. afternoonC. eveningD. morning

 

(   ) 4. A. someB. anyC. a lotD. a little

 

(   ) 5. A. HistoryB. MusicC. MathD. Science

 

(   ) 6. A. don’t likeB. doesn’t likeC. likeD. likes

 

(   ) 7. A. relaxingB. interestingC. boringD. fun

 

(   ) 8. A. ourB. herC. hisD. my

 

(   ) 9. A. niceB. fineC. wellD. good

 

(   )10. A. CanB. DoC. AreD. Does

 

. 阅读理解。(每小题2分,共20分)

 

A

 

My friend Lisa has a clothes store. She asks me to come and see. So I go to her store one day.

 

It’s a small but nice store. Good clothes are everywhere. I see T-shirts, shorts and skirts. All of them are at great sale.

 

A woman and her son come in. The woman wants to buy a T-shirt for her son. “My son likes black,” says the woman. Lisa finds a black T-shirt for the boy. The boy likes it very much. The woman asks, “How much is it?” “Only10.” says Lisa. “Oh, it’s really cheap!” Then the woman buys the T-shirt happily(高兴地).

 

Another woman comes. She is a teacher. She wants to buy thirty skirts for her students. She needs ten black, eight yellow, seven green and five white ones. Lisa sells the thirty skirts at a great sale. One skirt is only18.

 

I help Lisa sell some clothes too. It’s a really great day.

 

1. How many kinds of clothes does Lisa sell

 

A. OneB. TwoC. ThreeD. Four

 

2. From Paragraph 3 we can know that ______________. 

 

A. the first woman needs shorts

 

B. the first woman’s son likes black

 

C. another woman buys some socks

 

D. the black T-shirt is 100 dollar

 

3. The underlined word “cheap” means_____ in this passage. 

 

A. 珍贵的B. 劣质的C. 大方的D. 便宜的

 

4. The teacher needs_________. 

 

A. ten white skirtsB. eight yellow skirts

 

C. seven black skirtsD. five green skirts

 

5. How much are the thirty skirts?     

 

A. 540B. 420C. 300D. 180

 

 

B

 

Nancy is an English school girl. She studies in a middle school. She has a little brother. His name is John. John is only four. Nancy likes him very much.

 

Today is Sunday. Nancy wants to do her homework. She takes out her pencil-box and opens it. “Oh, dear! Where’s my pen?” She can’t find her pen. She goes to ask her brother in his bedroom. “John! I can’t find my pen. Can you see... Oh, what are you doing with my pen?”

 

I'm writing to my friend, Peter.” John answers.

 

But how can you? You don’t know how to write!”

 

It doesn’t matter. Peter can’t read.” John says.

 

1. How old is Nancy’s brother?  

 

A. Five   B. Four   C. Six   D. Three

 

2. _________ can’t find her pen. 

 

A. Nancy    B. Peter   C. John   D. Friend

 

3. Where’s John?  

 

A. In the schoolB. In a shop

 

C. In his bedroomD. In her father’s car

 

4. Which is not right?

 

A. Nancy finds her pen in John’s room.

 

B. John can’t write.

 

C. John is writing with her sister’s pen.

 

D. Peter can read.

 

5. John and Peter are______.    

 

A. friends   B. English  C. at home   D. school girls

 

答案及解析:

 

一、1. C。据题干What’s this? 可知回答要用It’sIts意为它的

 

2. D。第一空主语为you,所以系动词用are。第一空主语为name,系动词用is

 

3. C。第一空don’t后加动词原形。第二空主语是she,故动词用三单形式has

 

4. D。根据答语It’s my uncle可知要用否定回答,上文中的that在答语中换为it

 

5. Dthese pants是复数,代词用they。故选D

 

6. C。句意:三月是一年中的第三个月。根据句意可知选C

 

7. B。在具体的某一天介词用on

 

8. B。问句为一般疑问句,答语为Yes, she does.No, she doesn’t

 

9. D。根据答语hamburgers可知问的是食物。故选A

 

10. A。此处修饰动词eat,故用副词well。故选A

 

 

二、1. B。由下文of Class 3, Grade 7可知我是一个学生。

 

2. C。根据最后一段I like my school life very much可知我的校园生活是有趣的。

 

3. D。根据下文Classes begin at 8 o'clock可知此处指我们早上有四节课。

 

4. A。此处指我们有英语、科学、历史、音乐和其他一些科目。故选some

 

5. B。根据下文 I often sing and dance with my classmates on weekends可推知作者最喜欢的科目是音乐。

 

6. A。根据下文because I think it’s difficultbut可知作者不喜欢科学。

 

7. C。此处和difficult并列,且作者不喜欢,故选boring

 

8. D。此处指我经常和我的朋友踢足球。故选my

 

9. C。此处指我排球打地很好。修饰动词,故用副词well

 

10. B。此处指你能告诉我你的校园生活吗。故用Can

 

 

 

三、                           

 

 

 

A

 

1. C。由原文I see T-shirts, shorts and skirts可知Lisa3种衣服。

 

2. B。由原文“My son likes black,” says the woman.可知第一个女人的儿子喜欢黑色。

 

3. D。由原文Only10可推知cheap意为便宜的

 

4. B。由原文She wants to buy thirty skirts for her students. She needs ten black,  eight yellow, seven green and five white ones可知她要买30条短裙,10条黑色的,8条黄色的,7条绿色的和5条白色的,故选B

 

5. A。由原文Lisa sells the thirty skirts at a great sale. One skirt is only18可知一条18美金,30540美金。

 

 

 

B

 

1. B。由原文John is only four可知她的弟弟四岁。

 

2. A。由原文可知Nancy想写作业却找不到笔。

 

3. C。由原文She goes to ask her brother in his bedroom可知John在他的卧室里。

 

4. D。由原文It doesn't matter. Peter can’t read可知Peter不会阅读。

 

5. A。由原文“I'm writing to my friend, Peter.”John answers.可知PeterJohn是朋友。

初一英语单选题试题练习及解析

文章来源: http://www.zjhippo.com文章标题: 初一英语单选题试题练习及解析

原文地址:http://www.zjhippo.com/dszw/2794.html

上一篇:几只小蜜蜂绕着小花飞来
下一篇:没有了

分享到:
0
最新资讯
阅读排行